Edhe opsioni i fundit është hequr: Windows 11 heq trukun që të gjithë e përdornin

Microsoft heshturazi mbylli "vrimën" që lejonte instalimin e Windows 11 pa krijuar llogari Microsoft. Për këtë ishte i nevojshëm vetëm një klikim.
Microsoft më në fund e bëri të pamundur një nga metodat më të lehta që sulmuesit (dhe përdoruesit) e përdornin për të anashkaluar kërkesat për krijimin e llogarisë gjatë instalimit të sistemit operativ Windows 11. Megjithatë, kjo është një lajm i keq për të gjithë ata që nuk dëshironin të identifikoheshin me një llogari Microsoft – ose të krijonin një të tillë – gjatë konfigurimit të sistemit.
Më parë, përdoruesit mund të klikonin thjesht në lidhjen "Mëso më shumë" (Learn more) në ekranin e hyrjes, e cila i ridrejtonte në një ekran për krijimin e një llogarie lokale përdoruesi.
Në thelb, kjo përfaqëson një hap tjetër në përpjekjet e vazhdueshme të kompanisë për ta bërë llogarinë Microsoft të detyrueshme gjatë konfigurimit fillestar të Windows 11 në kompjuterët e dedikuar për konsumatorë.
Para kësaj ndryshimi, përdoruesit mund të klikonin në lidhjen Learn more dhe të hynin në një ekran ku mund të fusnin emrin lokal të përdoruesit, të krijonin fjalëkalim, të vendosnin pyetje sigurie dhe të përfundonin konfigurimin e Windows 11 pa pasur nevojë të fusnin fare emrin e përdoruesit ose fjalëkalimin e Microsoft.
Tani, megjithatë, ajo lidhje hap një faqe ku shpjegohet se si kompania trajton të dhënat e përdoruesve.
Kjo ndryshim është "aplikuar së fundmi heshturazi, në anën e serverit", deklaroi Bob Pony në një postim në platformën Bluesky – vetëm një muaj pasi zbuloi "një metodë të re për të anashkaluar hyrjen e detyrueshme me llogarinë Microsoft në versionin Windows 11 Home". Llogaritë lokale të përdoruesve ende mbështeten deri në një farë mase; megjithatë, krijimi i tyre tani kërkon ose njohuri teknike për përdorimin e mjeteve të palëve të treta dhe komandave në linjë, ose përdorimin e versioneve të Windows të dedikuara për përdorues biznesi (Enterprise), në vend të versioneve për përdoruesit e përgjithshëm.
Identifikimi me llogarinë Microsoft ofron disa përparësi që nga fillimi, siç është konfigurimi më i shpejtë i integrimeve të sistemit me OneDrive, aplikacionin Copilot dhe produkte të tjera të Microsoft. Megjithatë, kjo heq mundësinë e zgjedhjes për përdoruesit që preferojnë të mos lidhin kompjuterin e tyre me një llogari online.



